Cazino ruins

“Una dintre atractiunile care strange cea mai multa lume la un loc este Cazinul. Primaria are grija din timp sa namiasca pentru sezon una dintre cele mai renumite orchestre din tara, care sa cante in lunile iulie si august pe terasa Cazinului, intre orele 5-7 si 8-12 seara. Pentru a lua parte la aceste concerte zilnice, vizitatorii platesc o anumita taxa pe care o fixeaza mai inainte Consiliul Comunal.
In serile linistite cele doua terase ale vechiului cazin se umplu de lume aleasa, care-si ia gustarile afara, in fata marei ascunsa in noapte si asculta armoniile amagitoare ale orchestrei.
Cazinul vechi este facut numai din lemn si asezat pe tarasi puternici, pe marginea bulevardului. In salonul acela improvizat s-au bucurat si au petrecut la baluri multe randuri de sezonisti stransi acolo din toate colturile tarii si din toate partile lumii. Azi insa se pare ca si cerintele au ajuns mai pretentioase si lumea priveste cu mila la batrana baraca care a octrotit atatea intalniri si etazuri.”

“Constanta pitoreasca”, Ion Adam

[zengallery type=”zenfolio” view=’photosets’ object_id=’p831915233′ photoset_type=’Gallery’ caption=’none’ thumb_size=’2′ main_size=’6′ columns=’4′ limit=’500′]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *